Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Mercedes-gyár épül Kecskeméten

Létrehozva: 2008. június 18.
Módosítás: 2008. június 18.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A Daimler-Benz Magyarországot választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. A cég elnökségének egyhangú döntése alapján az üzem Kecskeméten létesül.

- A német Daimler-Benz új üzemének építéséhez a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot kapja, amely a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A részleteket a szerződés aláírása, illetve az Európai Unió jóváhagyása után hozzák nyilvánosságra.

A kormányfő emlékeztetett arra: Magyarország legalább három országgal versenyzett a kezdeti 200 milliárd forintos beruházásért, amely közvetlenül 2500 munkahelyet teremt a környéken, a beszállítói körben pedig további 10 ezer munkahelyet létesít.

Itt a legjobbak a feltételek

- Magyarországon a legjobbak a feltételek a Daimler-Benz számára a tervezett új üzem létrehozásához - jelentette ki Florian Martens, a cég szóvivője, hangsúlyozva, hogy a Daimler-Benz ezért választotta Magyarországot, illetve Kecskemétet új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül.

Elmondta, hogy Kecskeméten előreláthatólag a jelenlegi A, illetve B osztályú járművek "utódgenerációját" gyártják majd, az ezzel kapcsolatos végleges döntés a következő hónapokban várható.

Közvetve megerősítette azokat az értesüléseket, hogy Magyarország mellett más kelet-európai országok is versenyben voltak. Az új gyártelep létesítésének helyszínéül a Daimler-Benz mérlegelte a romániai, a lengyel, sőt a szerbiai helyszínt is. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyarországi helyszínnel kapcsolatban egyhangú döntés született.

Ugrás vissza Ugrás vissza...