Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elfogadták az állami garanciáról szóló törvényt

Cikk:

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a lakáshiteleseknek nyújtott állami garanciáról szóló törvényt. Eszerint áthidaló kölcsönt kaphatnak a bankoktól azok a lakáshitelesek, akik tavaly szeptember 30-a után önhibájukon kívül veszítették el állásukat.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami garanciáról szóló törvényt. A képviselők 196 igen, 18 nem szavazattal, 155 tartózkodás mellett szavazták meg a javaslatot, a Ház támogatta a törvény sürgős kihirdetését is.

A törvény értelmében áthidaló kölcsönt kaphat a banktól az az álláskereső, aki 2008. szeptember 30. után vesztette el a munkáját, és vállalja, hogy a lakásvásárlási vagy -felújítási hiteléből a szerződés időtartama alatt havi minimum 10 ezer forintot törleszt.

Mádi László (Fidesz) a vitában azért bírálta a javaslatot, mert véleménye szerint az jelentős korlátozásokat tartalmaz, és kevés embert érint. Veres János pénzügyminiszter erre úgy reagált: a kormány a rászorultság elve alapján döntött úgy, hogy az állam készfizető kezességvállalása csak korlátozott körben érvényesülhessen.

Ugrás vissza Ugrás vissza...