Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az év végéig megvalósulhat a Közbiztonsági háló program

Cikk:

Az év végéig megvalósulhat a Közbiztonsági háló program, amelynek lényege, hogy az ország bűnügyileg legveszélyeztetettebb területein erősebb lesz a rendőri jelenlét az utcákon - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az Országgyűlés szakbizottságának kihelyezett ülésén.

A kistérségek biztonságának növelésével kapcsolatban az a legfontosabb feladat, hogy több rendőr legyen a közterületeken - mondta Draskovics Tibor rendészeti miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának kihelyezetett ülésén a rendőrség budapesti székházában. A Közbiztonsági háló program helyzetéről adott tájékoztatójában a miniszter kiemelte, hogy a "látható rendőrséggel" nagyobb rendet és nagyobb biztonságot lehet elérni, s a rendőrség már meg is kezdte azokat a szervezeti előkészületeket, amelyek a nagyobb rendőri jelenléthez szükségesek. A miniszter szerint a program az év végéig megvalósulhat.

A mutatók javulása ellenére romlott a biztonságérzet

Bence József országos rendőrfőkapitány a beszámolójában elmondta, hogy az objektív bűnügyi mutatók javulása ellenére az ország bizonyos területein (főleg az északi, észak-keleti és déli országrészekben) romlott a szubjektív biztonságérzet. A probléma kezelését a rendőri jelenlét növelésével próbálják kezelni, ezért egyebek között három bevetési egységet hoztak létre vidéken (Győrben, Szombathelyen és Nyírbátorban), és még az idén Miskolcon is létrehoznak egy ilyen jellegű csoportot. A miskolci egység 148 fős állománya elsősorban Borsod megye közbiztonságért felel majd, de lesznek regionális feladataik is.

A rendőrség mintegy 1300 fős létszámhiányát egyebek között átcsoportosításokkal próbálják kezelni. Fegyveres biztonsági őrségre bízzák az objektumvédelmet, az ott szolgálatot teljesítőket pedig utcai szolgálatba állítják, így először 100, majd további 200 rendőr jelenhet meg az utcákon elsősorban az ország északi régiójában.

Bencze József szerint 276 olyan település van Magyarországon, amelyek az átlagosnál veszélyeztetettebbek. Ezeken a településeken többet járőröznek majd éjszaka, és nappal is nagyobb hangsúlyt fektetnek az utcai jelenlétre. Az akcióban 700 rendőr vehet részt.

Egyre több a hivatalos személyek elleni erőszakos támadás

Mintegy 5 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma: idén az első negyedévben 69 ezer vagyon elleni, 7 ezer személy elleni és 32 ezer egyéb bűncselekményre derült fény. Az ittas vezetés mint baleseti ok az összes balesethez viszonyítva 15 százalék alá esett, ami javulást jelent az előző évhez képest, de a helyszíni bírságok száma is kevesebb lett - mondta Bencze József. A főkapitány szerint egyre több a hivatalos személy elleni erőszak, amit gyakran csoportosan követnek el a rendőrök ellen.

Ugrás vissza Ugrás vissza...