Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Százötven fiatal kapott lehetőséget külföldi közigazgatási tapasztalatszerzésre

Létrehozva: 2012. október 2.
Módosítás: 2012. október 2.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Megkezdték külföldi szakmai gyakorlatukat azok a fiatalok, aki idén elnyerte a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat és már túl van a hazai féléves gyakorlaton.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint a közszolgálati életpálya iránt érdeklődő pályakezdő fiatalok a KIM ösztöndíjprogramjának köszönhetően kipróbálhatják magukat hazájuktól messze is, elsősorban európai uniós tagállamok közigazgatásában, a legtöbben Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában és Franciaországban. A tavaly elindított program célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a közszolgálati pálya iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása. A programnak köszönhetőn két év alatt eddig összesen 450 fiatal tudott élni ezzel a lehetőséggel. Idén négyszeres túljelentkezés volt, végül 151 fiatalt választottak ki, akik márciusban kezdték meg a féléves hazai szakmai tapasztalatszerzést.

A legtöbben, 31-en Németországba utaztak, Belgiumba 18-an, Ausztriába 16-an látogattak külföldi közigazgatási tanulmányaik célországaként, de vannak, akik Csehországban, Dániában, Észtországban, Hollandiban, Írországban, Máltán, Svédországban, Szlovéniában, Törökországban töltik gyakorlati idejüket.

A közigazgatás fiatalítását célzó Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programot először 2010 szeptemberében hirdette meg a kormány az első ReGeneráció - Kormányzati Karrier Expón. A program első generációjában 300 pályakezdő végzett, akik közül sokan azóta már teljes értékű munkatársak a hazai közigazgatásban. A 2011-es programot teljesítők közül a legtöbben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot választották.

Ugrás vissza Ugrás vissza...