Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Kínában tárgyal Fellegi Tamás

Cikk:

A júniusi magyar-kínai miniszterelnöki találkozón elfogadott döntések részleteiről, véglegesítéséről tárgyal Kínában Fellegi Tamás. A nemzeti fejlesztési miniszter és delegációja bankok és kínai vállalatcsoportok képviselővel találkozik, köztük a Kínai Népi Bank és a HNA csoport, valamint a China Railway Construction Corporation vezetőivel.

Megérkezett Kínába Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, aki helyi idő szerint szerdán, az esti órákban kezdi meg pekingi tárgyalásait. A magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos és delegációja a kínai fővárosban több kínai bank és vállalat - köztük a Kínai Népi Bank és a HNA csoport, valamint a China Railway Construction Corporation (CRCC) - képviselőivel folytat megbeszéléseket. A tárgyalásokon a felek a júniusi budapesti magyar-kínai miniszterelnöki találkozón elfogadott döntések, szándéknyilatkozatok felgyorsításának, véglegesítésének kérdéseit vitatják meg.

Fellegi Tamás Pekingből - hivatalos programját folytatva - Sanghajba, Ningpóba (Ningbo), majd a dél-kínai Sencsenbe (Shenzhen) utazik tovább, ahol felszólal a Shenzhen Hight Tech Fair (CHTF) megnyitóján. Az egyhetes tárgyalássorozat utolsó állomása Hongkong lesz.

A fejlesztési miniszter társaságában van Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatója, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese, Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztosság titkárságának vezetője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...