Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az év közepétől jöhetnek a szervezett kínai turisták

Cikk:

A szervezett kínai turistaforgalom az év második felében indulhat meg Magyarország felé - közölte Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára Az önkormányzatokkal a turizmusért címmel rendezett konferencián Budapesten.
Magyarország még tavaly elnyerte a távol-keleti országban az elismert célországok státusát, ami a kínai szervezett idegenforgalom alapjának tekinthető. A szükséges vízum megszerzéséhez egy megállapodás megkötésére még szükség van a magyar és a kínai idegenforgalmi hivatalok között.
Több tízezer turistára számítanak
A megállapodás tervezetét Magyarország elkészítette és már elküldte Pekingbe - közölte az államtitkár. December végéig párezres, a következő években pedig már évente több tízezres kínai turistaforgalommal számolhatunk, a hozzánk látogatók átlagosan három-négy napot töltenek az országban, a fővárosban és a Balatonnál. A kínai turistaforgalom felfutását alátámasztja a Turisztikai Világszervezet becslése is, amely szerint 2010-re a jelenleg egymilliárd lakosú Kína lesz a világ legnagyobb kiutaztató országa.
Húszmilliárd forint az Uniótól
Az államtitkár a konferencián beszélt a hónap elején meghirdetett turisztikai pályázatokról, valamint az európai uniós csatlakozást követően elnyerhető közösségi támogatási forrásokról.
Adatai szerint 2004 és 2006 között a magyar turisztikai ágazat számára 20 milliárd forint összegű uniós támogatás válik hozzáférhetővé.
Ugrás vissza Ugrás vissza...