Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a Kisebbségekért Díjakat

Cikk:

Nem lehet különbséget tenni polgár és polgár, magyar és magyar, ember és ember között - mondta Gyurcsány Ferenc a Kisebbségekért Díj átadásán a Parlamentben.

Az eseményen, melyen tizenhatan részesültek elismerésben, jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több országgyűlési képviselő.

A miniszterelnök az ünnepségen mondott köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, nem könnyű a kisebbségi helyzet, különösen pedig a romák számára nem az.

A kormányfő hozzátette: azzal, hogy néhány nap múlva eltűnnek a határok Magyarország és több uniós állam között, még nem oldódnak meg az ország problémái. Ahhoz olyan emberekre, csoportokra van szükség, mint akik e kitüntetésben részesülnek - mondta Gyurcsány Ferenc.

Kisebbségekért Díjban részesült néhai Balogh Gusztávné, az Észak-Magyarországi Roma Unió ózdi szervezetének elnöke, Béres András, a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem rektora, Czeglédiné Gurzó Mária, a gyulai Nicolae Balcescu Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Heil Helmut, a pécsi Leövey Táncegyüttes vezetője, Kerékgyártó István művészettörténész, Muhi Béla vajdasági pedagógus szerkesztő, Szegedi László, a romániai Kőhalom református lelkésze, Szendrei János, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kisebbségi referense és Sztojkó Ilona pedagógus, kisebbségi oktatási szakértő.

Ugyancsak elismerést kapott a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány, a Magyar Televízió Kisebbségi Műsorok Szerkesztősége, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége, a Romnet szerkesztősége, a kárpátaljai Szolyvai Emlékpark Bizottság, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, valamint a Buenos Airesben működő Zrínyi Ifjúsági Kör.

Ugrás vissza Ugrás vissza...