Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Amerikai kitüntetést kapott Benkő Tibor vezérkari főnök

Cikk:

A "Legion of Merit" elnevezésű, magas rangú amerikai kitüntetés parancsnoki fokozatát kapta meg Benkő Tibor vezérkari főnök az Egyesült Államok védelmi miniszterétől; a kitüntetést az Egyesült Államok európai szárazföldi parancsnoka adta át a vezérezredesnek Németországban.

 

A kivételesen dicséretes katonai vezetésért vagy kiemelkedő harci teljesítményért adományozható. A "Legion of Merit parancsnoki fokozat" a második legmagasabb kitüntetés, az első fokozat államfők vagy kormányfők részére adományozható. Benkő Tibor, mint vezérkari főnök, elsőként vehette át a kitüntetést Magyarországon.

A kitüntetés indoklásában egyebek mellett az olvasható, hogy "Benkő vezérezredes az Egyesült Államok Európában állomásozó erőivel közösen az európai biztonsági együttműködés előmozdítása érdekében tevékenykedett, és aktívan támogatja a NATO ISAF misszióját Afganisztánban".

A kitüntetést a vezérkari főnök Mark P. Hertling altábornagytól, az Amerikai Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi erőinek parancsnokától vette át még kedden a németországi Heidelbergben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...