Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Kitüntetése visszaadására kérték Szaniszlót

Cikk:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra kérte Szaniszló Ferenc újságírót, hogy adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Korábban az Egyesült Államok és Izrael budapesti nagykövetei, illetve a New York-i központú Rágalmazásellenes Liga (ADL) is ugyanerre szólította fel a díjazottat.

Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján. A tárca vezetője azt írta: "2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított". A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel" - folytatta Balog Zoltán. "Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében" - zárul a miniszter levele.

Korábban hasonlóan a kitüntetés visszaadására szólította fel a díjazottat Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet. Szaniszló kitüntetését elítélte a New York-i központú Rágalmazásellenes Liga (ADL) is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...