Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elismerések és kitüntetések a honvédelem napján

Létrehozva: 2004. május 20.
Módosítás: 2004. május 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kitüntetéseket és miniszteri szintű elismeréseket adtak át a honvédelem napja alkalmából. A díjakat Juhász Ferenc honvédelmi miniszter adta át.
A honvédelem napja alkalmából kitüntetéseket és miniszteri szintű elismeréseket adtak át csütörtökön, a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén. A szaktárca közleménye szerint Juhász Ferenc szakminiszter a honvédelem egészét érintő áldozatos munkássága, a harckészültség fenntartása, a személyi állomány kiképzése, nevelése és utánpótlása terén kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréséül Hunyadi János-díjat adományozott: Mráz István vezérőrnagynak, a Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnökének és Nagy János vezérőrnagynak, a Budapesti Helyőrség-parancsnokság parancsnokának.
A nemzetközi katonai kapcsolatok elmélyítése érdekében tartósan végzett katonadiplomáciai, illetve a NATO szövetségi rendszerben nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a miniszter Andrássy Gyula-díjat adományozott: Braun László vezérőrnagynak, a NATO Katonai Képviselő Hivatal képviselőjének és Varga László mérnök ezredesnek, a bécsi EBESZ Katonai Képviselet vezetőjének.
A nyugállományú katonák és hozzátartozóik, valamint a nyugállományú klubok érdekében kifejtett tevékenységéért a tárca vezetője Hadik András-díjat adományozott: Péter László ezredesnek, a Honvédelmi Minisztérium Kulturális és Szabadidő Központ Kht. ügyvezető igazgatójának.
Juhász Ferenc a honvédelem ügyét szolgáló kiemelkedő képzőművészeti tevékenységének elismerésére Mednyánszky László-díjat adott át Mészáros Géza festőművésznek. Kiemelkedő irodalmi munkássága elismeréséül pedig Jósika Miklós-díjat vehetett Hárs György költő, műfordító és prózaíró.
Beosztásukban huzamos időn át végzett kiemelkedő munkájuk elismerésül a Szolgálati Érdemjel és a Honvédelemért Kitüntető Cím különböző fokozatait 63-an vehették át, valamint a társadalmi szervezetek és a nyugállományú klubok elnökségeinek, vezetőségeinek kezdeményezésére a Honvédelemért Kitüntető Cím, és az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozatait is átadták.
Ugrás vissza Ugrás vissza...