Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Új kkv-fejlesztő program indul

Létrehozva: 2007. október 18.
Módosítás: 2007. október 19.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A kormány új gazdaságfejlesztő programot fogadott el, az Új Magyarország vállalkozói program a kkv-szektor fejlődését segíti a következő 6 évben - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

A program négy fő célt fogalmaz meg: a szabályozási környezet javítását, a finanszírozásforrások bővítését, illetve a vállalati tudás és az infrastruktúra fejlesztését.

A szabályozórendszer átalakításáról szólva Kóka János kiemelte az adminisztráció csökkentését, és úgy fogalmazott: a GKM továbbra is kitart a kis adók összevonása mellett.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszámolt arról, hogy elsőként három területen indulnak programok: a finanszírozási program részeként mikrovállalkozásoknak kínálnak kedvező kamatozású hitelt, illetve pályázatokat hirdetnek internet-ellátottsági és logisztikai feladatokra.

A hitelezés még az idén megkezdődhet

A finanszírozási program keretösszege 83 milliárd forint, és a hetekben lehet pályázni a közreműködésre. Kóka János reményei szerint a hitelezés még az idén megkezdődhet, és a várakozások szerint mintegy 100 ezer vállalkozás élhet az új lehetőséggel.

Azok a mikrovállalkozások kaphatnak 6 millió forintig hitelt, akár 5 éves futamidőre és alacsony garancia mellett, amelyek az elmúlt 6 hónapban banki hitellel nem rendelkeztek. A kamat várhatóan legfeljebb 10-10,5 százalék lesz.

15 milliárd forint forrást biztosítanak a logisztikai ágazatoknak, és 10 milliárd forintot a szélessávú internetelérés kiépítésére, hozzátette: a cél az, hogy a lefedettség 2010-re elérje a 100 százalékot az országban.

Csökkennek az adminisztrációs terhek

A következő 7 évben a gazdaságfejlesztésre fordítható 1200 milliárd forint uniós forrásnak köszönhetően 2013-ig 3000 milliárd forinttal javulhat a kkv-szektor pozíciója. A szabályozói környezet változtatásától a miniszter a jelenlegi 1200-1400 milliárd forintos vállalkozói adminisztrációs terhek 20 százalékos csökkentését ígérte 2008 végéig.

Ugrás vissza Ugrás vissza...