Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jóváhagyta az Európai Bizottság a kkv-k számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program folytatását

Létrehozva: 2010. december 21.
Módosítás: 2010. december 21.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Jóváhagyta az Európai Bizottság kedden a korlátozott exportforgalmú kis- és középvállalkozások számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program meghosszabbítását.

Az új jóváhagyás 2011 végéig érvényes.
Ugyancsak meghosszabbította az "uniós kormány" a dán, finn és német rövid lejáratú exporthitel-biztosítási támogatási programok jóváhagyását.
A bizottság valamennyi esetében megállapította, hogy "az intézkedések megfelelnek a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban a finanszírozási lehetőségek elérésének támogatására irányuló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek".

"Dánia, Finnország, Németország és Magyarország nemrégiben olyan, a bizottság által is elfogadott bizonyítékot szolgáltatott, amely azt igazolja, hogy bizonyos piacok esetében a rövid lejáratú exporthitel-biztosítási fedezet a magánpiacokon még mindig nem áll rendelkezésre" - fogalmazott a közlemény.
Hozzátette: a támogatási programok ideiglenes meghosszabbításának engedélyezésére ugyanolyan feltételek mellett került sor, mint a 2010 végéig működő támogatási programok esetében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...