Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A keret duplájára pályáztak a kkv-k a nemzetgazdasági tárcánál

Cikk:

A Munkaerőpiaci Alapból rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keret több mint kétszeresére, mintegy 11 milliárd forintra érkezett igény a Nemzetgazdasági Tárca mikro-, kis- és középvállalkozások számára, munkahelyteremtő beruházások támogatására kiírt pályázatán – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerdán Szegeden.

A korábbi évekhez képest komoly érdeklődés - 2010-ben a 2 milliárd forintos keretet kétszer kellett megpályáztatni – azt mutatja, hogy a vállalkozások körében is kedvező volt a kormány új munkahelyteremtési koncepciójának fogadtatása – mondta az államtitkár a színházi díszletek készítésével foglalkozó Scabello Bt. támogatási szerződésének aláírása előtt.

Míg a korábbi pályázatok során akár 150 százalékos fedezetet is elvártak a pályázó vállalkozásoktól, idén a 15 millió forint alatti támogatást elnyerő cégek könnyített feltételekkel juthattak pénzhez, ez a hátrányos helyzetű térségekben akár a beruházás összegének 70 százalékát is fedezte. Az egy álláshelyre jutó támogatás összege elérte a 2,2 millió forintot. A pályázati támogatásnak köszönhetően országosan mintegy 3 ezer ember juthat álláshoz az elsődleges munkaerőpiacon, főként a termelő szférában – közölte Czomba Sándor.

Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, a megyében 37 vállalkozás pályázott sikerrel, az elnyert 321 millió forintnyi támogatás 192 új munkahely létrehozását és 622 állás megőrzését teszi lehetővé. A cégek az új álláshelyek közel 80 százalékára regisztrált munkanélkülit vesznek föl.Czomba S

Ugrás vissza Ugrás vissza...