Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tamási Juditot kinevezték a KÖH elnökévé

Cikk:

Tamás Judit lett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke. A KÖH korábbi vezetőjét, Mezős Tamást júliusban mentették fel, Tamás Judit azóta megbízott elnökként tevékenykedett a hivatalnál.

Az eddigi megbízott elnököt, Tamási Juditot nevezte ki szerdán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökévé Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A miniszter a kinevezési okiratot a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban, a vezető munkatársak körében adta át szerdán Tamási Juditnak, akinek megbízatása határozatlan időre szól. Réthelyi Miklós kíséretében megjelent a hivatalban Halász János parlamenti államtitkár és Entz Géza főtanácsadó is.

A KÖH előző elnökét, a hivatalt 2007 óta vezető Mezős Tamást július 20-án mentette fel tisztségéből a nemzeti erőforrás miniszter, aki akkor Tamási Juditot megbízott elnöknek nevezte ki a műemlék- és örökségvédelmi szervezet élére. A vezetői teendőket július 21. óta látja el Tamási Judit.

Tamási Judit 1985 óta dolgozik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, illetve annak jogelőd intézményeinél. 1986-ban szerzett régész-történész diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 1997-től a történettudomány (régészet) kandidátusa. Számos szakcikket publikált középkori régészet és építésztörténet tárgykörből, foglalkozott műemléki stratégiai tervezéssel, dolgozott elnöki tanácsadóként, koordinált örökségvédelmi programokat, szakértőként közreműködött a kulturális örökségvédelmi törvény és végrehajtási rendeletei jogalkotási folyamataiban, az örökségvédelem állami intézményrendszerének kiépítésében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...