Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kóka János az év végéig távozik a kormányból

Létrehozva: 2007. július 20.
Módosítás: 2007. július 23.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Még az idén távozik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium éléről Kóka János, aki a kormány stratégiai döntéshozatalában pártelnökként továbbra is részt vesz.


Kóka János
, az SZDSZ elnöke az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról. A politikus elmondta, döntésének az a célja, hogy minden erejét a liberális párt megszervezésére tudja fordítani. "Nagyon karakteres liberális politikát tervezek" - tette hozzá.

A miniszter elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel már közölte döntését, a miniszterelnök azt elfogadta. Hozzátette: a kormányfővel abban is megállapodtak, hogy a koalíció stratégiai vezetését ellátó kormánykabinet munkájában továbbra is részt fog venni. Az operatív feladataimtól a kormányon belül megszabadulok ugyan, de a stratégiai döntéshozatalban továbbra is részt veszek pártelnökként - fogalmazott.

Kóka János közölte: utódjáról még nincs döntés, de olyan személyt fog jelölni a tárca vezetésére, aki tudja folytatni a karakteres politikát; utódjáról megfelelő időben dönteni fog.

Ugrás vissza Ugrás vissza...