Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar humanitárius szállítmányt támadtak meg Irakban

Létrehozva: 2003. december 6.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szombat reggel megtámadták az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulat egyik humanitárius egységét, a magyar katonák közül senki sem sérült meg.
Támadás érte az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulat egyik humanitárius egységét szombat reggel nyolc óra körül Kuvait és Hilla között. A magyar katonák közül senki sem sérült meg - tájékoztatott Matyuc Péter , a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója. Ismertetése szerint az eset mintegy 120 kilométerre a kuvaiti határtól, iraki területen történt.
Magyar katona nem sérült meg
A támadók gépkarabéllyal lőttek a konvoj tagjaira, akik viszonozták a tüzet. Matyuc Péter közölte: a magyar katonák közül senki sem sérült meg, sőt az első jelentések szerint az egyik támadójukat is megsebesítették. A hírt a lengyel vezetés alatt álló többnemzetiségű erők szóvivője is megerősítette.
A konvoj a történtek után folytatta útját Hilla felé, a technikai eszközökben, valamint a szállítmányban esetlegesen keletkezett kárt ott vizsgálják meg.
Ugrás vissza Ugrás vissza...