Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar humanitárius szállítmányt támadtak meg Irakban

Létrehozva: 2003. december 6.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szombat reggel megtámadták az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulat egyik humanitárius egységét, a magyar katonák közül senki sem sérült meg.
Támadás érte az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulat egyik humanitárius egységét szombat reggel nyolc óra körül Kuvait és Hilla között. A magyar katonák közül senki sem sérült meg - tájékoztatott Matyuc Péter , a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója. Ismertetése szerint az eset mintegy 120 kilométerre a kuvaiti határtól, iraki területen történt.
Magyar katona nem sérült meg
A támadók gépkarabéllyal lőttek a konvoj tagjaira, akik viszonozták a tüzet. Matyuc Péter közölte: a magyar katonák közül senki sem sérült meg, sőt az első jelentések szerint az egyik támadójukat is megsebesítették. A hírt a lengyel vezetés alatt álló többnemzetiségű erők szóvivője is megerősítette.
A konvoj a történtek után folytatta útját Hilla felé, a technikai eszközökben, valamint a szállítmányban esetlegesen keletkezett kárt ott vizsgálják meg.
Ugrás vissza Ugrás vissza...