Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatjuk, hogy a Közigazgatási Ügyfélvonal (1818) rendszerein valamennyi hívószám esetén 2020. december 3-án, csütörtökön 23:50-től péntek 4:00 óráig rendszerfrissítés kerül végrehajtásra, mely során a 1818 működésében átmeneti kiesések lesznek tapasztalhatók.

Az NKM Energia Zrt. villamos energia- és földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézési szakrendszerében karbantartás lesz az alábbi időintervallumban:

2020.12.05. (szombat) 15:00-24:00

A leállás miatti tájékoztatók közzétételének helye:
https://www.nkmenergia.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=5155495
https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/e-ugyintezes/tajekoztatas-ugyfeleknek

Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel.

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani a +36 1 920 1050-es telefonszámon.

A hiba észlelésének időpontja: 2020.11.26.

MORZSÁK

TARTALOM:Harmincnyolc milliárd forint pluszpénz a kórházaknak

Cikk:

Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elfogadta és a 2010-es költségvetéshez módosító indítványként benyújtotta azt a javaslatot, amelynek értelmében jövőre 38 milliárd forinttal több forráshoz juthat a kórházi szakellátás.

A kormány és a kórházak között a múlt héten létrejött megállapodás értelmében jövőre 38 milliárd forinttal több forráshoz juthat a kórházi szakellátás - ezt a módosító indítványt fogadta el hétfői ülésén és nyújtotta be a 2010-es költségvetés tervezetéhez a parlament egészségügyi bizottsága. A bizottsági módosító javaslat szerint a plusz forrás egy részét, 16 milliárd forintot a jövő évi céltartalékból vonnának el; a másik részét, plusz 22 milliárd forintot, az "egészségügyi finanszírozás-váltással kapcsolatos bevételek" tennék ki.

Utóbbi kapcsán Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke a testület ülésén azt mondta: ez az összeg többek között a többletfoglalkoztatásból származó járulékbevétel-növekedésből adódik.

A bizottság ülésén az ellenzéki képviselők aggályaiknak adtak hangot azért, hogy vajon mennyire megalapozott ez az utóbbi tétel, nem csak "pénzígéretről" van-e szó. Végül a bizottság egy tartózkodás mellett döntött a módosító javaslat benyújtásra mellett. Az indítványt a kormány is támogatja. A kormány és a kórházak képviselői múlt szerdán állapodtak meg a finanszírozásról.

Ugrás vissza Ugrás vissza...