Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átvették kinevezésüket az új kórházigazgatók

Cikk:

Az újonnan megbízott kórházigazgatók szombaton vették át öt évre szóló kinevezési okiratukat Budapesten. Az egészségügyi államtitkárság azt várja az igazgatóktól, hogy aktív részesei legyenek az egészségügy rendbe tételének, egyfajta frontszolgálatként folyamatosan dolgozzanak az rendszer megújításán.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) július 29-én írt ki pályázatot az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények vezetői álláshelyeire, illetve azoknak a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézményeknek a főigazgatói posztjára, amelyeknél  pályázatot előzőleg eredménytelennek nyilvánították. A 47 vezetői tisztségre kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen. A 15 eredménytelen pályázat közül 11 helyen új pályázatot írnak ki harminc napon belül, a fennmaradó négy helyre már nem lesz új pályázat, mert azoknak az intézményeknek ez év végéig más intézményekkel kell integrálódniuk.

A kinevezési dokumentumokhoz vezetői nyilatkozatot is mellékeltek, amelyben írnak a betegekről, a szakmai csapatmunkáról, de kitérnek arra is: nem szabad, hogy a rendszer újabb két évtizedig változatlanul maradjon – mondta el Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. Az államtitkárság azt várja az igazgatóktól, hogy aktív részesei legyenek az egészségügy rendbe tételének, egyfajta frontszolgálatként folyamatosan dolgozzanak az rendszer megújításán.

A kórházak és fenntartójuk, a GYEMSZI, valamint az ágazatvezetés közötti kapcsolatban kultúraváltásra, valóságos párbeszédre van szükség – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen. A tárcavezető azt szeretné, hogy a kórházvezetők egyfajta nagykövetként az intézmények dolgozóinak és betegeinek közvetítsék, hogy a bajban, a betegségben számíthatnak az államra, velük pedig osszák meg a rendszerrel kapcsolatos megoldási, újítási javaslataikat. A miniszter sikerként értékelte a kórházak állami fenntartásba vételét és jelezte: a következő lépés a kórházak adósságállományának rendezése lesz.

Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója azt mondta: a jövő évben a kórházi ellátásban a minőség és a szervezetfejlesztés kap hangsúlyosabb szerepet.

Ugrás vissza Ugrás vissza...