Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A jövő évi adójogszabályokról tárgyal a kormány

Létrehozva: 2003. szeptember 9.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány szerdai ülésén megtárgyalja az adójogszabályok lehetséges jövő évi módosításait, és várhatóan elfogadja az antidiszkriminációs törvényjavaslat szövegét. A kabinet a tervek szerint szigorítja a felnőttképzés szabályait, valamint módosítja a falusi szállásadás feltételeit.
A kormány szerdai ülésén hosszú előkészítő munka után megtárgyalja az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőségről szóló - közismert nevén az antidiszkriminációs - törvényjavaslatot. Az igazságügyi tárca előterjesztése húsz különféle esetben javasolja tiltani a hátrányos megkülönböztetést a faji hovatartozástól a családi állapoton át az életkorig vagy társadalmi származásig.
A kabinet holnap első olvasatban foglalkozik a jövő évi adójogszabályokkal, és napirendre kerül az uniós agrártámogatások kifizetési rendszerének kérdése is.
Élénkítik a falusi turizmust
A miniszterek várhatóan elfogadják a 2001-ben született felnőttképzési törvény módosításáról szóló javaslatot. Ennek értelmében a jövőben jelentős pénzbírsággal lehet sújtani azokat a vállalkozásokat, amelyek nyilvántartásba vétel nélkül folytatnak felnőttképzési tevékenységet, vagy más módon szegik meg az érvényes jogszabályokat. A szigorítástól azt várja a kormány, hogy minden felnőtt tanuló megfelelő minőségű, valóban hasznosítható képzést kapjon.
A magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosítását szabályozó rendelet tervezett módosítása a jövőben lehetővé tenné, hogy a magánszemélyeken kívül gazdálkodó szervezetek is szobát adhassanak ki fizetővendéglátás és falusi szállásadás keretében. Az intézkedéstől a falusi vendéglátás színvonalának javulását várják a szakemberek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...