Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem lesz drágább az új kormányzati struktúra

Cikk:

A kormányszóvivő szerint az új minisztériumi struktúra nem kerül többe a korábbinál, mert az a felelősségi körök újraosztásával, a jelenlegi tárcák intézményi és költségvetési bázisán jön létre és az állmi tisztviselők száma sem emelkedik.


Nem kerül többe az új kormányzati struktúra a korábbinál - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő kedden, miután a parlament megszavazta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítását. Az új struktúra nem jár a tárcák létszámának bővítésével, újabb költségvetési források, vagy új ingatlanok igényével, ugyanis a felelősségi körök újraosztásával, a jelenleg működő tárcák intézményi, illetve költségvetési bázisán jön létre.

Az átalakítás miatt nem lesz több a minisztériumokban dolgozó köztisztviselő sem, az állami vezetők száma jelenleg is 32-vel kevesebb, mint az Orbán-kormány idején volt - közölte a szóvivő. A minisztériumok költségvetési forrásai sem növekednek: a törvénymódosítás létrehozta az új tárcák fejezetcímeit és felhatalmazta a kormányt, hogy a minisztériumok feladatainak ellátáshoz szükséges fejezetek közti előirányzat-átcsoportosításokat elvégezze.

Medgyessy Péter képviseli Magyarországot Izraelben

Medgyessy Péter képviseli Magyarországot szerdán azon a nemzetközi konferencián, amelyet Izrael alapításának 60. évfordulója alkalmából rendeznek Jeruzsálemben - derült ki a keddi kormányszóvői tájékoztatón. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azért mondta le izraeli útját, mert a kormány szerdán tárgyalja az egészségbiztosítási koncepció tervezetét.
Ugrás vissza Ugrás vissza...