Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megjelent a kormány jövő évi első féléves munkaterve

Cikk:

A kormány jövő évi első féléves munkatervében 114 előterjesztés szerepel; az ütemezést is tartalmazó munkaterv szerint májusban tárgyalják majd a legtöbb javaslatot. A legtöbb munka a törvény-előkészítésben a közigazgatási és igazságügyi, valamint a nemzeti fejlesztési tárcára vár.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet februári ülésein tárgyalnak majd a járások kialakításáról, valamint a büntető törvénykönyvről. Az egyik márciusi ülésén tárgyalhatja a kormány a nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló kormányrendelet módosítására készített előterjesztést. Áprilisban kerülhet a kormány elé a polgári törvénykönyvről szóló előterjesztés, s erre a hónapra ütemezik a választási eljárásról szóló törvény módosítására készített tervezet megvitatását. Egy júniusi ülésen tárgyalja majd az egységes földkódex tervezetét a kormány.

A januártól június 30-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a közigazgatási és igazságügyi, valamint a nemzeti fejlesztési tárcára vár.

Ugrás vissza Ugrás vissza...