Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tíz százalékkal csökkentené a gáz- és villanyárakat a kormány

Cikk:

Szerdán a kormány a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentése feltételeinek kidolgozására kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot – számolt be Giró-Szász András kormányszóvivő, ám részleteket egyelőre nem árult el.

A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit - nyilatkozta Giró-Szász András a kormányülés szünetében. Részleteket későbbre ígértek.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével és az ezzel a lépéssel érintett összeg embereknél hagyásával tervezi a kabinet. A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa - mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé "ékelődő" szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...