Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:Megalakult az új kormány

Cikk:

Sólyom László köztársasági elnök szombaton a Sándor-palotában átadta az új kormány minisztereinek a kinevezési okmányokat, ezzel hivatalosan is megalakult a második Orbán-kormány. Az új kabinet hétfőn tartja első hivatalos ülését.

Orbán Viktor eskütétele után aláírta előterjesztését kormánya minisztereiről, és nem sokkal dél előtt átadta azt Sólyom László államfőnek a Parlamentben. Az átadásra a miniszterelnököt elkísérte Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és Szijjártó Péter, a párt szóvivője is.

Az államfő nem sokkal később a Sándor-palotában belügyminiszterré nevezte ki Pintér Sándort, honvédelmi miniszterré Hende Csabát, közigazgatási és igazságügyi miniszterré , külügyminiszterré Martonyi Jánost, nemzetgazdasági miniszterré Matolcsy Györgyöt, nemzeti erőforrás miniszterré Réthelyi Miklóst, nemzeti fejlesztési miniszterré Fellegi Tamást, vidékfejlesztési miniszterré Fazekas Sándort és tárca nélküli miniszterré Semjén Zsoltot. Az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök.A kinevezés elején a résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt, míg a végén a Szózatot. Miután Orbán Viktor egyenként gratulált a frissen kinevezett minisztereknek, a köztársasági elnök és a miniszterelnök részvételével csoportkép készült az új kormány tagjairól.

Orbán bemutatta a minisztereket

A két órás szünet után Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben bemutatta kormány minisztereit. A frissen hivatalba lépett kormányfő szerint olyan kormánytagokra van szüksége az országnak, akik meg tudnak felelni egy új politikai-gazdasági rendszer megalapítása által támasztott követelményeknek, megfelelő kvalitásokkal rendelkeznek, megfelelő jártasságot szereztek, tapasztalt emberek, vezetők, és készen állnak arra, hogy politikai vezetőként viselkedjenek, vagyis döntéseket hozzanak, és a döntéseikért vállalják a felelősséget. Az új miniszterelnök azt mondta, hogy ezért nem a hagyományos ágazati rendben szervezték meg a leendő magyar kormány munkáját, hanem a politikai vezetés logikája és a leendő politikai vezetők személyes felelősségének elve mentén. Ezt követően a miniszterek letették esküjüket, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt. Szombaton a rendszerváltás utáni kilencedik kormány alakult meg.

Később utazik Varsóba a miniszterelnök
 
A korábbi tervekkel ellentétben nem hétfőn, hanem június 1-jén, kedden utazik Orbán Viktor Varsóba, miniszterelnökként tett első hivatalos külföldi látogatására, mert csak így tud lebonyolítani minden tervezett találkozót a lengyel fővárosban, ezen kívül az új kabinet hétfőn tartja első hivatalos ülését is. Orbán Viktort június 1-jén, kedden 15.00 órakor katonai tiszteletadással fogadják Varsóban. Ezt követően négyszemközt tárgyal Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, majd plenáris tárgyalásokat folytatnak. A két miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart majd.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...