Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kormánymegbízott koordinálja az ifjúságot érintő döntéseket

Létrehozva: 2004. október 7.
Módosítás: 2004. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A miniszterelnök javaslatára gyermek- és ifjúsági kormánymegbízottá nevezte ki a kormány Újhelyi Istvánt. A politikus feladata a tárcáknál születő, a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő döntések összehangolása lesz.
A gyermek- és ifjúsági korosztály érdekeit felügyelő, az ezzel kapcsolatos minisztériumi döntéseket koordináló tárcaközi kormánymegbízottá nevezte ki a kormány Újhelyi Istvánt . A kabinet szerda esti ülésén a miniszterelnök javaslatára döntött megbízatásról - mondta el egy sajtótájékoztatón Újhelyi István. A politikus fő feladata a tárcáknál születő, a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő döntések "menedzselése" lesz.
Újhelyi István a szocialisták október 15-én kezdődő kongresszusán jelöltként indul a párt elnökhelyettesi, illetve egyik alelnöki posztjáért. Ennek kapcsán elmondta: a vezető pártisztséggel összeegyeztethetetlennek tartja az olyan napi operatív munkával járó kormányzati feladat ellátását, mint egy államtitkári vagy egy miniszteri poszt. A kormánymegbízotti munkát azonban egy konkrét minisztériumtól független feladatnak tartja, amit pártvezetőként is el tud végezni.
A politikus szerint a kormányprogramból kiolvasható, hogy a Gyurcsány-kormány konzekvensen kívánja képviselni a gyermek- és ifjúsági korosztály érdekeit. Ezt a leginkább a kormány egyik elsőként megszületett döntése mutatja, amely a fiatalok lakáshoz jutását segíti - mondta Újhelyi István.
Ugrás vissza Ugrás vissza...