Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szerdán az ország középtávú fejlesztési tervéről is tárgyal a kormány

Létrehozva: 2004. július 6.
Módosítás: 2004. július 7.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Helyi önkormányzatok céltámogatásáról, valamint az Európa-terv 2007-2013 közötti időszakra szóló kereteiről tárgyal szerdai ülésén a kormány. A kabinet várhatóan foglalkozik a Széchenyi-kártyával és az idegenforgalom aktuális helyzetével is.
A kormány a július 7-i ülésen várhatóan elfogadja a helyi önkormányzatok 2004. évi új céltámogatásáról szóló előterjesztést. Idén a térségi szilárdhulladék-kezelő rendszer építésére, kórházak és szakrendelők gép- és műszerbeszerzéseire, valamint szennyvízelvezetésre és szennyvíztisztításra nyújthattak be céltámogatási igényt az önkormányzatok. A támogatási igények közül várhatóan több mint hatvanról születik szerdán kormánydöntés.
Országos fejlesztéspolitikai koncepció készül
A kabinet szerdai ülésén várhatóan tárgyal az Európa-terv 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó tartalmi és szervezeti kereteiről. Ez az ország középtávú fejlesztési stratégiai terve, amelynek első elemeként a kormány kidolgozza az Országos fejlesztéspolitikai koncepciót. A koncepciót az Országgyűlés fogadja majd el.
A kedvező tapasztalatok hatására a kormány várhatóan dönt a Széchenyi-kártyán keresztül felvehető hitel összegének megemeléséről, valamint a kamat- és garanciadíj-támogatási idő meghosszabbításáról. A Széchenyi-kártya eddig több mint 45 milliárd forint forgóeszköz-hitelhez juttatta a kis- és középvállalkozói szektort összesen mintegy másfélmilliárd forintnyi állami támogatás segítségével. A konstrukció eddig nagyjából 16 ezer vállalkozás számára jelentett segítséget a tevékenység bővítésében, az EU-csatlakozást követő talpon maradásban.
A kormány az idegenforgalmi főszezon küszöbén tárgyal az idegenforgalom aktuális helyzetéről is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...