Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megjelent a kormányhatározat a költségvetési kiigazításról

Létrehozva: 2012. október 9.
Módosítás: 2012. október 9.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az idei költségvetési egyenleg tartását biztosító intézkedésekről jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Eszerint összesen mintegy 97 milliárd forintot zárolnak, illetve csökkentik a különböző tárcák előirányzatait, egyes alapok egyenlegét pedig összesen 19,5 milliárd forinttal kell javítani.

A határozat szerint javítani kell 15,6 milliárd forinttal a Nemzeti Foglalkoztatási Alap egyenlegét, 900 millió forinttal a Nemzeti Kulturális Alap egyenlegét, 3 milliárd forinttal a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap egyenlegét. Felhívják a nemzetgazdasági minisztert és a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy terjesszék a kormány elé az innovációs járulékelőleg kiegészítését előíró törvénytervezetet úgy, hogy a törvényjavaslat elfogadása esetén a törvény kihirdetése november 10-ig megtörténhessen.

A kormány a Miniszterelnökség fejezetéből, a rendkívüli kormányzati intézkedések című előirányzatból 20 milliárd forintot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejezetéből, a PPP-konstrukcióban létrehozott beruházások megvásárlásával és befejezésével kapcsolatos kiadások jogcím-csoport kiadási és támogatási előirányzatából 3,1 milliárd forintot, valamint szintén az NFM fejezetéből az önerő alap alcím kiadási előirányzatából ugyancsak 20 milliárd forintot zárol. A kormány az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetben 4,7 milliárd forintot, a Nemzeti Földalappal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetben pedig 300 millió forintot zárol.

Ezeken felül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól 5,4 milliárd forintot, a Miniszterelnökségtől 832 milliót forintot, a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól 22,5 milliót forintot zárolnak. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól 4 milliárdot, a honvédelmi tárcától 769 milliót, a Belügyminisztériumtól 2,8 milliárdot, a nemzetgazdasági tárcától 3,4 milliárdot, a fejlesztési minisztériumtól 6,5 milliárdot, a Külügyminisztériumtól 4,8 milliárdot zárolnak. Az uniós fejlesztéseknél 3,1 milliárd forintot nem lehet felhasználni, az Emberi Erőforrások Minisztériumánál több mint 17 milliárd forintot zárolnak úgy, hogy jogszabály alapján nem zárolható előirányzat esetében csökkenteni kell az előirányzat keretét. A Központi Statisztikai Hivatalnál a zárolás értéke 101,5 millió forint.

Ugrás vissza Ugrás vissza...