Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Január közepéig lehet pályázni a pedagógusi bérpótlékra

Cikk:

Január 15-ig pályázhatnak az általános iskolák és óvodák a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékára, a támogatás kerete összesen 3,8 milliárd forint.

Az idén 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékára, amelyre január 15-ig lehet pályázni - mondta Borovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának főigazgatója a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A pluszjuttatást azok az általános iskolák és óvodák igényelhetik, amelyek a 2008/2009-es tanévben óvodai fejlesztő programra, illetve integrációs vagy képesség-kibontakoztató felkészítésre támogatásban részesültek. Feltétel még, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya elérje óvoda esetében a 15 százalékot, illetve iskola esetében az 5 százalékot. A program 750 általános iskolát és 550 óvodát, összesen 250 ezer gyermeket érint.

A támogatás olyan pedagógusoknak adható, akik a fent meghatározott intézményekben konkrét integrációs, vagy képesség-kibontakoztató feladatokat vállalnak, ilyenek például az óvodából iskolába menet és a továbbtanulás segítése. Az oktatási tárca számításai szerint a juttatásból 15-20 ezer pedagógus részesül majd havonta öt- és hatvanezer forintos összegben. A főigazgató közlése szerint várhatóan átlagosan húszezer és negyvenezer forint közötti pótlékot kaphatnak majd a pedagógusok. 

A konkrét összegről minden esetben, a pedagógus által vállalt feladatot figyelembe véve, az intézmény vezetője dönt. Minden iskola és óvoda rendelkezik szétosztható kerettel, ami attól függ, hogy hány halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelnek, tanítanak. A támogatás 2009. január 1-jétől 2009. augusztus 31-ig terjedő időszakra jár, ezt követően újra kell igényelni. A támogatás iránti igényt a fenntartónak 2009. január 15-ig kell benyújtania, további információkat az oktatási tárca honlapján találhatnak az érdeklődők.

Ugrás vissza Ugrás vissza...