Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Idén 2,4 milliárd forint jut a nyári gyermekétkeztetésre

Cikk:

Idén 2,4 milliárd forint, a tavalyi összeg duplája fordítható nyári gyermekétkeztetésre, és a kormány több mint 660 millió forintot biztosít ifjúsági és gyermekprogramokra, nyári táboroztatásra, illetve a táborok támogatására - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő.

A kormány az idei költségvetésben 1,2 milliárd forintot különített el gyermekétkeztetési célokra, az állampolgárok 2008-ban tett 1 százalékos felajánlásainak köszönhetően azonban ennek az összegnek a duplája fordítható idén nyáron a rászoruló gyermekek étkeztetésére. A 2,4 milliárd forint mintegy 120 ezer gyermek napi egyszeri melegétkeztetését biztosítja majd az óvodai, iskolai szünet idejére egész nyáron - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

A kormány - részben pályázatok, részben célzott támogatások útján - idén több mint 660 millió forintot fordít többek között táborok támogatására, ifjúsági rendezvényekre, fesztiválokra és gyermektáboroztatásra. Ebből 160 milliós pályázati forrást biztosít komplex gyermek- és ifjúságfejlesztő programok megvalósítására, több mint 55 millió forintot gyermek és ifjúsági szervezetek rendezvényeinek és közösségfejlesztő képzéseinek támogatására, továbbá 39 millió forinttal támogatja a gyermekek tematikus táborait.

A kormány 380 millió forint támogatást biztosít a Zánkai Gyermek-+ és Ifjúsági Üdülő Központnak annak érdekében, hogy az évente ott táborozó mintegy 40 ezer gyerek és fiatal minél biztonságosabb és színvonalasabb körülmények között nyaralhasson. A kormányszóvivő emlékeztetett arra: hagyományosan ezen a helyszínen rendezik meg az Egyenlő esélyek táborát is. A rendezvény idén 24,5 millió forintos kormányzati támogatással valósul meg, így biztosítva az ingyenes egyhetes üdülést a szociálisan hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő mintegy 650, köztük 150 határon túli magyar gyereknek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...