Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Negyven százalékkal lesz olcsóbb az állami ünnep

Cikk:

A közbeszerzési eljáráson nyertes Leon Kft. nettó 141 millió forintból rendezi meg az október 23-i ünnepi programokat, ez negyven százalékkal kevesebb a tavalyi összegnél. Idén nem lesz díszelőadás az Operaházban, helyette ünnepi konferencia lesz a Parlamentben október 22-én, amelyen mások mellett felszólal Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla házelnök is.

Nettó 141 millió forintból valósíthatja meg a közbeszerzési eljárás nyertese az idei október 23-i rendezvényeket a nemzeti ünnepnap és november 4-e között - közölte Budai Bernadett a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Az idei október 23-i állami ünnepség - a válságra való tekintettel - a tavalyinál mintegy 40 százalékkal lesz olcsóbb, ami azt jelenti, hogy ebben az évben 87 millió forinttal költ kevesebbet a kormányzat az állami rendezvények megszervezésére. Idén nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóját, hanem egyben a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulóját is ünnepli az ország. A közbeszerzési eljárás győztese a Leon Kft. Az elnyert összegben már a rendezvényszervezési, kreatív tervezési, gyártási, médiafoglalási és PR-feladatok költsége is szerepel.

Október 20-a és 23-a között Budapest öt forgalmas helyszínén 1956-ra és a húszéves köztársaságra emlékező szabadtéri fotókiállítást és térinstallációkat tekinthetnek meg az érdeklődők. Az öt helyszínen kihelyezett mozisátrakban pedig dokumentumfilmek lesznek láthatók.

Idén nem lesz díszelőadás az Operaházban, helyette ünnepi konferencia lesz a Parlamentben október 22-én, amelyen mások mellett felszólal Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla házelnök is. A konferenciára olyan fiatalokat is meghívtak, akik 1989. október 23-án születtek, vagyis éppen az idei nemzeti ünnepen lesznek húszévesek.

A hagyományoknak megfelelően felvonják majd az állami lobogót a Kossuth Lajos téren, amit csendes megemlékezés és koszorúzás követ a Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobornál, valamint az Ötvenhatosok terén lévő emlékműnél. Hagyományos katonai tiszteletadás mellett a Kossuth Lajos téren fellobban a forradalom lángja, amit november 4-én, a gyásznapon az esti órákban oltanak el. Október 25-én a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtti installációnál róhatják le tiszteletüket a parlamenti sortűz áldozataira emlékezők. Az ünnepségsorozat zárása november 4-én lesz a Hősök terén.

Ugrás vissza Ugrás vissza...