Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány meghosszabbította a kríziskezelő programot

Cikk:

A kormány meghosszabbította a kríziskezelő programot, így a rászorulók november 30. helyett január végéig kérhetnek támogatást az alapból. A csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos elmondta azt is: Bajnai Gordon hétfőn részt vesz a berlini fal lebontásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen Németországban.

A kormány meghosszabbította a kríziskezelő programot, így november 30. helyett jövő év január 31-ig lehet egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kérelmezni a krízisalapból - mondta el Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön. A befizetések határideje is változik november 15-ről 2010. január 15-re.

A kríziskezelő programot a gazdasági válság miatt átmenetileg nehéz helyzetbe került családok gyors megsegítése érdekében indította el a kormány. Ennek keretében eddig több mint 45 ezren juthattak vagy juthatnak napokon belül vissza nem térítendő támogatáshoz, átlagosan negyvenezer forinthoz. A program számlájáról - amelyen 4,2 milliárd forint van - eddig 1,8 milliárdot fizettek ki a rászorulóknak - sorolta a kormányszóvivő.

A kormány kezdeményezi, hogy a program végrehajtását figyelmemmel kísérő, civil szakemberekből álló tanácsadó testület a kormányzati illetékesekkel közösen értékelje a krízisalap eddigi működését annak érdekében, hogy még hatékonyabbá tegye a források felhasználást.

Bajnai Gordon Németországba utazik

Bajnai Gordon miniszterelnök jövő hétfőn Németországba utazik, hogy részt vegyen a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen. A berlini fal lebontására emlékezve a németországi ünnepség keretében jelképesen - dominóból - újraépítik és ismét lebontják a korábban a Nyugat- és Kelet-Európát elválasztó falat. A dominót Németh Miklós volt magyar miniszterelnök és Lech Walesa, az egykori Szolidaritás szakszervezet volt vezetője, későbbi köztársasági elnök indítja el.

A hétfői ünnepségen Angela Merkel német kancellár mellett többek között Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök, Dimitrij Medvegyev orosz elnök, Gordon Brown brit miniszterelnök és Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere vesz részt. A megemlékezést követően Angela Merkel ünnepi vacsorát ad, melyen a magyar kormányfő is részt vesz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...