Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Június végére befejeződnek az árvízvédelmi beruházások

Cikk:

Határidőre, június végére befejeződnek azok az árvízvédelmi beruházások, amelyeknek köszönhetően vélhetően nem ismétlődhet meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év júniusi árvíz okozta pusztítás - mondta Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön.


A kormány a munkákra 7.3 milliárd forintot fordított, és hosszú távon garantálható, hogy az árvíz által veszélyeztetett települések a jövőben biztonságban lesznek – mondta Nagy Anna Felsőzsolcán. Az egy évvel ezelőtti árvíz a megye számos települését sújtotta, kétszáznál is több ház dőlt össze, vált lakhatatlanná. Az ár levonulása után elindult a helyreállítás, az újjáépítés, és megkezdődtek az árvízvédelmi beruházások, gátépítések, mederkotrások is.

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért és vízügyekért felelős államtitkára azt közölte: a Sajó, a Hernád és a Bódva völgyében gátakat építettek, erősítettek meg, záportározók épültek és épülnek. Mint mondta, a munkák határidőre befejeződnek, és olyan helyzet, ami korábban volt, nem következhet be. Az államtitkár úgy döntött, hogy az úgynevezett nagyvízi mederben semmi nem épülhet.

Ugrás vissza Ugrás vissza...