Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bakondi György irányítja a téli feladatokra való felkészülést

Cikk:

A kabinet döntése értelmében Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője koordinálja majd a téli időszak társadalmi problémáival, így például a szociális, közegészségügyi, lakhatási és közbiztonsági feladatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken.

A felkészülést levezénylő altábornagy állandó kapcsolatban lesz minden érintett minisztériummal és hatósággal, így például a mentőszolgálattal, a közterület-felügyelettel és egészségügyi intézményekkel is. A kormányszóvivő jelezte egyúttal, hogy december elsejétől ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium. Október 15. és április 15. között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket.

Giró-Szász András beszámolt arról is, hogy a Belügyminisztérium egymilliárd forint értékben biztosít tűzifát - 15 százalékos önrész mellett - önkormányzatoknak. Az a 237 település azonban, amely az említett önrészt sem tudja kifizetni, ingyenesen kapja meg a tüzelőt. Ezektől az intézkedésektől azt reméli a kormány, hogy hatékonyan, a mindennapi életet biztosítva tudja ellátni a téllel kapcsolatos feladatait az állam.

Ugrás vissza Ugrás vissza...