Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:A Balaton a fő téma a szerdai kormányülésen

Cikk:

A szerdai kormányülésen környezetvédelem, a Balaton és vízének minősége lesz napirenden. A miniszterek Tihanyban és Zánkán tartják a kabinetülést.
A kormány szerdai ülését a héten Tihanyban tartja meg. A napirenden elsősorban a Balaton és környékének természetvédelme, a víz minősége és más környezetvédelmi témák szerepelnek.
Medgyessy Péter miniszterelnök és Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter a Limnológiai Intézet kikötőjében megvizsgálja a Balaton vízminőségét. A helyszínen Szabó Mátyás, a Balatonért felelős miniszteri biztos beszámol a tó állapotáról.
A miniszterelnök megtekinti az MTA Limnológiai Kutató Intézetét Herodek Sándor , a kutatóintézet igazgatójának társaságában, majd 14 órakor Zánkán Filep Miklós , a város polgármestere és Szabó Mátyás tájékozatót tart a miniszterelnöknek a Balaton-part rehabilitációjáról.
A fejlesztési elképzelések között szerepelnek a térség infrastruktúráját érintő, a turisztikai, kulturális és sportprogramok bővítését segítő javaslatok.
A kormány tagjai várhatóan megtárgyalják a helyi önkormányzatok idei újabb céltámogatási programjának terveit.
A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvény alapján ebben az esztendőben térségi szilárdhulladék-kezelő rendszerek építését, működő kórházak és szakrendelők gép- és műszerbeszerzéseit, valamint szennyvízelvezetési és -tisztítási feladatok megoldását lehet támogatni ebből a keretből.
A javaslat elfogadása után 77 új beruházás indulhat meg több mint 33 milliárd forint értékben. Mivel pedig ezek a fejlesztések zömében megyei vagy térségi feladatellátást szolgáló intézményeket érintenek, megvalósulásuk után több millió ember juthat magasabb színvonalú közszolgáltatásokhoz - közölte Gulyás Erika kormányszóvivő-helyettes.
A miniszterek szerdán újból megvitatják a 2006-os úszó Európa-bajnokságra épülő sportlétesítmények fejlesztési tervét, a nemzetközi sportesemény megrendezésével és finanszírozásával kapcsolatos kérdéseket.
A kormányszóvivői tájékoztató 15 óra 30 perckor kezdődik Zánkán, vendége a környezetvédelmi miniszter és Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter lesz.
Ugrás vissza Ugrás vissza...