Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Plusz 140 millió forint jut a hajléktalanok ellátására

Cikk:

Novembertől márciusig 140 millió pluszforrás áll rendelkezésre a hajléktalanok ellátására. Az ellátást segítő két közalapítvány pályázati úton összesen 421 millió forintos központi támogatást kap a téli költségeik fedezésére.

A téli hónapokban, novembertől márciusig, több mint 140 millió forint pluszforrás áll rendelkezésre a hajléktalanok ellátására - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón hétfőn. Az összesen 144 millióból a közép-magyarországi régiónak közel 75 millió, a többi régiónak pedig mintegy 69 millió forint jut. A szaktárca a téli ellátás kiegészítő szolgáltatásai között plusz 35,5 millió forintot fordít a krízisautók működtetésére, étkeztetésre pedig 49, 5 millió forintot. Ebből az összegből Budapesten napi 1400 adag, vidéken pedig napi 2547 adag élelmet finanszíroznak.

Télen a betegszobai ellátásra 36,8 millió forintot fordítunk, ez Budapesten 65, vidékén 66 férőhelyet jelent - jelentette ki Korózs Lajos. A krízisférőhely-finanszírozás 8,8 millió forintjából 77 férőhelyet alakítanak ki vidéken. Budapesten és Pest megyében a nappali melegedők hétvégi nyitvatartására 11 millió forintot, a téli ellátás-kiegészítőkre  pedig 2,6 millió forintot fordít az állam - mondta az államtitkár.

Két alapítvány kap összesen 421 millió támogatást

A hajléktalanok ellátását segítő két közalapítvány pályázati úton a téli költségeik fedezésére összesen 421 millió forintos központi támogatást kap. A Hajléktalanokért Közalapítvány így 191 millió forinthoz, az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány pedig 230 millió forinthoz jut.

A nappali melegedőkben 5000, az éjjeli menedékeken és átmeneti szállókon 6500, a tartósan bentlakó intézményekben 800 férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére, a férőhelyek száma telente 1000-1200 férőhellyel nő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...