Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:A Fővárosi Közgyűlés előtt Budapest Városfejlesztési Koncepciója

Létrehozva: 2003. március 25.
Módosítás: 2006. május 11.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Fővárosi Közgyűlés a következő ülésén tárgyalja Budapest Városfejlesztési Koncepcióját, amely a város következő harminc-negyven évre szóló fejlesztési irányait tartalmazza. A kiemelt fejlesztések közé tartozik három új Duna-híd, valamint a 4-es mellett az 5-ös metró megépítése és Budapest többközpontúvá tétele.
A főváros következő harminc-negyven évre szóló fejlesztési irányait határozza meg Budapest Városfejlesztési Koncepciója, amelyet csütörtöki ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés - jelentette be Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere. - Célunk, hogy a várost beljebb toljuk Európa térképén, és az egyik meghatározó fővárosává tegyük. 2004-től Budapest, mint a csatlakozó államok egyik legsokoldalúbban fejlett városa, meghatározó tényező lehet - fogalmazott.
Három új híd, új külső körút
A koncepció a kiemelt célok között tartalmazza egy új külső körút, a Körvasúti körút kiépítését, amely összeköti a külső kerületeket, és hozzásegít a korábbi ipari területek újrahasznosításához. A belső városrészekben a program szerint fel kell gyorsítani a tömbrehabilitációt. Ugyancsak fontos cél, hogy úgymond kinyissák a Duna-partot a járókelők előtt, gyorsabbá tegyék a közlekedést, új nemzetközi hajókikötőt építsenek, a szigeteket és zöldpartokat pedig megóvják. A koncepció mindezeken túl leírja, hogy északon az Aquincumi híd és a Körvasúti körút csatlakozó szakaszai készüljenek el. Az új körút Csepel-szigetet átszelő szakasza két híd építésével jár: az Albertfalvi híd alapvetően javítja Csepel megközelíthetőségét, s előfeltétele Észak-Csepel fejlesztésének.
Kiszélesítik és meghosszabbítják a budai alsó rakpartot
A dokumentum tartalmazza az 1-es villamos budai átvezetését, a budai rakparti villamos kiépítését a Lágymányosi híd és Óbuda között, a regionális gyorsvasúti rendszer - azaz az 5-ös metró - kiépítését. Célként tűzi ki a budai alsórakparti út szélesítését, északi irányú meghosszabbítását. Elsődleges feladat a Duna megmentése: a budai rakparti főgyűjtő kiépítése a Zsigmond tér és Lágymányos között, valamint a központi szennyvíztisztító kialakítása Csepelen.

A külső kerületekben "helyi belvárosok" épülnek
Meg kell erősíteni a város többközpontúságát. Teljessé kell tenni a csatornázottságot. A földutakat le kell burkolni, a közterületek, zöldterületek minőségi megújításával fel kell éleszteni a "helyi belvárosokat". A lakótelepeken költségtakarékos, de érzékelhető javulást hozó, a helyi polgárok kezdeményezőkészségére is építő környezetjavító beavatkozásokat kell hozni, az esetleges környezetszennyezést haladéktalanul fel kell számolni.
Ugrás vissza Ugrás vissza...