Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fényvisszaverő mellényt kapnak az első osztályosok

Létrehozva: 2005. szeptember 6.
Módosítás: 2005. szeptember 6.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A tavalyi közlekedésbiztonsági akció folytatásaképpen idén valamennyi első osztályos gyerek fényvisszaverő mellényt kap, ami láthatóvá teszi őket az utakon. A statisztikák szerint a tanévkezdés után történik a legtöbb baleset, tavaly összesen 39 kisgyermek vesztette életét az utakon.
Második alkalommal rendez közlekedésbiztonsági akciót a kisiskolások balesetmentes közlekedése érdekében az Oktatási Minisztérium, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint az Országos Rendőrfőkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága támogatásával a Renault Hungária. A "Játssz, hogy látszódj!" kampány keretében az ország valamennyi első osztályosa fényvisszaverő mellényt kap a biztonságosabb közlekedés érdekében.
Tavaly közlekedési balesetben 2455 tizennégy év alatti gyermek sérült meg, és harminckilenc veszítette életét. Ez utóbbiból tizennégy gyalogos gyermeket ütöttek el, két gyermek pedig kerékpározás közben szenvedett balesetet. Arató Gergely , az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára példaértékűnek nevezte az akciót, mert a kormányzati szervek és a magánszektor összefogásával nyújt megoldást egy mindenkit érintő problémára.
-Gyermekeinknek joga van a biztonságos közlekedéshez, a szülőknek pedig ahhoz, hogy ne kelljen gyermekeiket félteniük, ha iskolába mennek vagy játszani indulnak. Ebben segít a láthatósági kampány - fogalmazott Tóth László ifjúsági ügyekért felelős miniszteri biztos.
Megerősített rendőri jelenlét az iskolák környékén
A statisztikák szerint a tanév kezdete után, a rossz látási és időjárási viszonyok miatt az őszi és téli hónapokban az átlagosnál 4-5-ször több közlekedési baleset történik. Az Országos Rendőrfőkapitányság ezért megerősíti a rendőri jelenlétet a legveszélyeztetettebb általános iskolák környékén. A biztonságos közlekedéssel kapcsoaltban üzenőfüzetet, matricát, órarendet adnak ki, Sulizsaru füzet és pedagógiai napló jelenik meg. A rendőrség ezenkívül felülvizsgálja az iskolák környékének forgalmi rendjét, és szükség esetén forgalmi változtatásokat kezdeményez.
Ugrás vissza Ugrás vissza...