Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egymilliárd forint a balatoni közmunkaprogramra

Létrehozva: 2005. április 15.
Módosítás: 2005. április 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Egymilliárd forintot fordítanak a balatoni közmunkaprogramra ebben az évben. Így májustól várhatóan októberig több mint ezer tartós munkanélküli és szociális segélyezett kaphat munkát.

A Balaton Fejlesztési Tanács rendkívüli ülésén a munkaügyi tárca közmunkatanács-főosztályának vezetője, Bálint Attila emlékeztetett arra, hogy tavaly két megyében - Somogyban és Zalában - indították útjára a balatoni partszakasz és közvetlen környéke rendbetételét célzó programot.
A siófoki polgármester a program foglalkoztatáspolitikai jelentőségéről elmondta: a Balaton 20-30 kilométeres vonzáskörzetében lévő településeken a munkanélküliek aránya meghaladja a 30 százalékot. Balázs Árpád szerint a balatoni közmunkaprogram javítja a helyzetüket, illetve segíti a parti települések karbantartását.
Az idén már Veszprém megye is csatlakozik a közmunkaprogramhoz: a tavalyi 100-150 főhöz képest a nyári szezonban több mint ezer munkanélküli juthat munkához. A tavalyi 100 millió forintos projekt 2005-ben várhatóan eléri az egymilliárd forintot, amelyhez a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, a MÁV és a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács támogatása mellett a BFT 50 millió forinttal járul hozzá. A projekt összege a munkabéren felül a munkába járás költségeit és az eszközigényt is fedezi.
Ugrás vissza Ugrás vissza...