Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közmunkaprogram a Balatonon

Létrehozva: 2005. május 11.
Módosítás: 2005. május 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Közmunkaprogram indul a Balatonon a MÁV Rt. részvételével, amelynek keretében 700 millió forintból az előző év majd ötszörösét, csaknem ezer munkanélkülit foglalkoztatnak október közepéig.

Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a MÁV Rt. részvételével nagy szabású közmunkaprogram indul a Balatonon, amelynek keretében az erre szánt 700 millió forintból csaknem 1000 munkanélkülit tudnak foglalkoztatni október közepéig. Három város - Siófok, Balatonfüred és Keszthely - koordinálásával a 45 tóparti településen, 232 kilométernyi partszakaszon, a parttól mintegy másfél kilométeres sávban megtisztítják a területet, továbbá valamennyi vasúti átjárót, valamint parlagfű-mentesítést végeznek.
A tárca vezetője elmondta, hogy a balatonival együtt az idén összesen 8 közhasznú programot indítanak az országban - 6 milliárd forint ráfordítással - így 10 ezer állástalannak adnak munkát.
Turisztikai jelentőség
Kolber István , a Balatont is felügyelő regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte: a foglalkoztatás mellett turisztikai jelentősége is van a programnak, hiszen az idelátogató vendégek tiszta, rendezett Balaton-partot találnak. A miniszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években javultak a vendéglátás feltételei, megújultak a szállások, a kikötők és a városközpontok.
Mándoki Zoltán , a programhoz 200 millió forinttal hozzájáruló MÁV Rt. vezérigazgatója hasznosnak és fontosnak nevezte az együttműködést, amely reményei szerint a jövőben tovább bővül.
Sütő László , a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke hangsúlyozta: ha vendéget akarunk a Balatonon, akkor ehhez nemcsak elegendő mennyiségű és jó minőségű víz kell, hanem rend, tisztaság és kellemes környezet is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...