Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Május végéig eltűnnek a kátyúk Budapest főútjairól

Létrehozva: 2003. március 12.
Módosítás: 2006. május 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A főváros főbb útjain még 3500 kátyú keseríti meg az autósok életét. A közterület-fenntartók azt ígérik, május végéig kijavítják az úthibákat. Közben megkezdődött a tavaszi nagytakarítás és a lomtalanítás.
A rendkívüli téli időjárás több, mint egymilliárd forintot emésztett fel a főváros költségvetéséből. Demszky Gábor főpolgármester
szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a főváros fő- és tömegközlekedési útjain csaknem 38 ezer 500 kátyú keletkezett, ami duplája a korábbi években megszokottnak. A fővárosi önkormányzat 1,8 milliárdot fordít idén az úthibák kijavításra. További 370 millió forintból újítják fel az útburkolati jeleket, melyeket szintén megviselt a tél.
Még 3500 kátyú a főutakon
Esztergályos Gábor , a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF) gyorskarbantartó főépítésvezetője a Magyarország.hu-nak elmondta: a téli időjárás csak az úthibák ideiglenes kijavítását tette lehetővé, így a tényleges munkát csak most kezdhették meg. Még 3500 kátyú várat magára, remélhetőleg május végéig végeznek a munkákkal. Ez azonban ezer kilométer hosszan csak Budapest főútjait és a buszhálózatot érinti, a többi út hibáinak kijavítása a kerületi önkormányzatok feladata.
Tavaszi nagytakarítás
A hosszantartó hideg, párás és ködös időjárás, a gyakori havazás miatt a város közterületei az előző évhez képest nagyobb mértékben szennyeződtek el.
Február végéig csupán a fenyőfák és más hulladékok összegyűjtése, valamint a szemétkosarak kiürítésére volt az FKF-nek lehetősége. Március elsejétől azonban megkezdődtek a tavaszi munkálatok, a tervek szerint a belvárosból folyamatosan haladnak a külső kerületek felé. Többek közt megtisztítják a lakótelepeket, lemossák a hidakat és utakat, fertőtlenítik az utcai szemétkosarakat.
Október végéig tart a lomtalanítás
Az V. kerületi lakók már túlvannak a lomtalanításon, jelenleg a XIII. kerületben folyik a munka. Október végéig valamennyi kerületben begyűjtik a háztartási hulladékokat. Az előző évekhez hasonlóan egy kerület lomtalanítása öt napnál hosszabb időt nem vesz igénybe.
Demszky Gábor elmondása szerint az illegális szemétlerakók felszámolásában a fővárosi önkormányzat segítséget nyújt a kerületeknek és a Pilisi Parkerdő Részvénytársaságnak. Ezen a napon például az FKF saját költségén szállít el több tonna illegálisan lerakott szemetet.
A takarítás mellett a zöldterületek gondozása az egyik legfontosabb feladat. Március 15-ig a Fővárosi Kertészeti Részvénytársaság munkatársai hetvenezer kétnyári virágot ültetnek ki Budapest tereire és a parkokba. Ezenkívül május közepére körülbelül 360 ezer egynyári virágot ültetnek el a legfrekventáltabb területeken.
Ugrás vissza Ugrás vissza...