Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Krakkóban tárgyaltak a V4-ek turisztikai együttműködéséről

Létrehozva: 2003. április 16.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A visegrádi országok közös turisztikai kampányról egyeztek meg Krakkóban. A négy ország reklámjaiban a fővárosokat, történelmi városokat, UNESCO világörökségi helyszíneket és a gyógyfürdőket mutatja be elsősorban a tengerentúlon.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia turisztikai promóciós szervezetei részletesen kidolgozták az elkövetkezendő másfél évre szóló közös marketing programot. A négy ország együttműködése elsősorban a fontosabb tengerentúli piacokon történő közös marketingtevékenységre terjed ki.
A turistákhoz és a szakmai érdeklődőkhöz is szólnak
A visegrádi országok a fővárosokat, történelmi városokat, UNESCO világörökségi helyszíneket és a gyógyfürdőket mutatják be. A négy ország közösen vesz részt egyesült államokbeli, kínai, japán és brazil vásárokon, illetve ugyanezen piacokon road-show-kat szerveznek. A régióról angol, japán, kínai és portugál nyelven honlap kerül kialakításra, ahol mind az egyéni turisták, mind a szakmai érdeklődők hasznos információkhoz juthatnak.
Az együttműködés keretében a régiót bemutató kiadvány és film is készül, valamint közösen szerveznek study tour-okat tengerentúli újságírók, utazásszervezők részére. További szakmai együttműködés keretében közös piackutatást folytatnak.
Az együttműködést hangsúlyosabbá teszi a bemutatkozást azokon a piacokon, ahonnan a turisták egyébként is több országot keresnek fel európai útjuk során. A visegrádi országok a turisztikai együttműködést a felelős állami vezetői által aláírt emlékeztetőben foglalták össze. A krakkói találkozón magyar részről Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára és Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója vett részt.
Legközelebb Pozsonyban találkoznak
A négy ország turisztikai vezetői még ebben a félévben, Pozsonyban találkoznak, ősszel pedig az EU-csatlakozás turizmusra gyakorolt hatásairól tartanak Budapesten szemináriumot.
Ugrás vissza Ugrás vissza...