Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megállt az ipari termelés csökkenése májusban

Cikk:

Az egy évvel korábbihoz képest 22,1 százalékkal csökkent, az idén áprilishoz viszonyítva azonban 2,6 százalékkal emelkedett az ipari termelés Magyarországon - közölte a KSH kedden előzetes adatok alapján.

Az ipari termelés 2009 májusában 22,1 százalékkal csökkent éves összevetésben, áprilishoz képest pedig szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 2,6 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatok alapján kedden. A májusi ipari termelés munkanaphatástól megtisztított indexe megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés volumene az év első öt hónapjában 23,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az ipari termelés 2009 áprilisában korrekciók nélkül 27,1 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 25,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, márciushoz képest pedig szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 5,1 százalékkal csökkent.

2008 májusában 2,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 4,7 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző hónaphoz, 2008 áprilisához képest  a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 0,7 százalékkal csökkent. A KSH az idei májusi részletes adatokat július 15-én teszi közzé.

Ugrás vissza Ugrás vissza...