Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ipari termelés 13,7 százalékkal nőtt májusban

Létrehozva: 2010. július 7.
Módosítás: 2010. július 7.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Az ipari termelés májusban 13,7 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is, az első öt hónapban 7,3  százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az előzetes adatok alapján.

Az idén áprilishoz képest a termelés a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint 5,4 százalékkal emelkedett. Áprilisban a részletes adatok szerint az ipari termelés éves bázison 9,7 százalékkal nőtt, az év első négy hónapjában 5,7 százalékkal magasabb volt, mint 2009 január-áprilisban. Egy hónap alatt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint a termelés áprilisban 1,2 százalékkal emelkedett.

Egy éve, 2009 májusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,1 százalékkal csökkent, az év első öt hónapjában 23,2 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2008 azonos időszakában. Egy hónap alatt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index tavaly májusban 1,7 százalékkal emelkedett. Az ipari termelés idén májusi részletes adatait a KSH július 14-én teszi közzé.

Ugrás vissza Ugrás vissza...