Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ipari termelés 12,6 százalékkal nőtt júniusban

Cikk:

Az előzetes adatok szerint az ipari termelés júniusban 15,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 12,6 százalékkal nőtt tavaly júniushoz képest. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított index júniusban 0,9 százalékos emelkedést mutatott - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A termelés volumene 2010 első hat hónapjában 9,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatát. Májusban a részletes adatok szerint az ipari termelés 13,8 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is, míg az első öt hónapban 7,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

A második negyedévben megindult a növekedés

Az ipari termelés idei első félévi adatai egyértelműen jelzik a növekedést: amíg az első három hónapban rendre 5,5, 8,1, illetve 3,9 százalékos gyorsulást mutatott az ipar, addig a második negyedévben már közel kétszámjegyű emelkedést regisztrált a statisztika: áprilisban 9,6, májusban 13,8, júniusban 12,6 százalékos növekedést.

Egy éve, 2009 júniusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 18,6 százalékkal csökkent, a termelés volumene az év első hat hónapjában 22,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Ugrás vissza Ugrás vissza...