Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Augusztusban emelkedett az ipari termelés

Létrehozva: 2010. október 6.
Módosítás: 2010. október 6.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Júliusban négy egymást követő havi emelkedés után megtorpant, majd augusztusban ismét növekedésnek indult az ipari termelés Magyarországon. A KSH előzetes adatai szerint idén augusztusban az ipar teljesítménye 14,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az ipari termelés augusztusban az előzetes adatok szerint 14,9 százalékkal nőtt munkanaphatástól megtisztítva, míg korrekciók nélkül 17,6 százalékkal volt magasabb a 2009 augusztusinál, júliushoz képest szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva 2,2 százalékkal nőtt a termelés, szemben a júliusi 1,1 százalékos csökkenéssel - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

Júliusban négy egymást követő havi emelkedés után csökkent az ipari termelés. Ugyanakkor az éves adatok a dinamika júliusi megtorpanása után emelkedést jeleznek. Júliusban éves összevetésben az ipari termelés munkanap tényezővel kiigazítva 11,5 százalékkal nőtt, kiigazítatlanul pedig 9 százalékkal volt magasabb a bázisnál. Az év első nyolc hónapjában az ipari termelés mennyisége 10 százalékkal haladta meg az előző év január-augusztusit.

A múlt év egészében az ipari termelés 17,8 százalékkal csökkent. A termelés volumene 2009 augusztusában munkanap tényezővel kiigazítva 19,7 százalékkal maradt el az előző évinél. Ugyanakkor a havi visszaesés 0,8 százalék volt.

A KSH az ipari termelés 2010 augusztusi részletes adatait várhatóan október 14-én teszi közzé.
 
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...