Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Októberben megtorpant az ipari termelés növekedése

Létrehozva: 2010. december 7.
Módosítás: 2010. december 7.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Októberben 1,0 százalékkal csökkent az ipari termelés szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva a szeptemberi 0,5 százalékos növekedést követően - jelentette előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az egy évvel korábbival összevetve az októberi kibocsátás volumene munkanap hatástól megtisztítva és kiigazítatlan adatok szerint egyformán 8,3 százalékkal nőtt. Az idén az első tíz hónapban az ipari termelés 10,0 százalékkal nőtt 2009 azonos időszakához képest. Tavaly február óta hullámozva lassult a csökkenés, a visszaesés tavaly szeptemberben jelentősen lelassult, majd októberben tovább mérséklődött.  2009 októberében 13,1 százalék volt, munkanaphatástól megtisztítva pedig 11,1 százalék volt a csökkenés, míg havi szinten már második hónapja nőtt az index, 1,4 százalékkal. Az alacsony bázisról az idén folyamatosan nőtt az ipari termelés, augusztusban eddig a legdinamikusabban.

Az ipari termelés volumene szeptemberben az előző év azonos időszakához képest 10,9 százalékkal nőtt (a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal), az év első kilenc hónapjában pedig 10,2 százalékkal volt nagyobb, mint 2009 azonos időszakában.

Ugrás vissza Ugrás vissza...