Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Decemberben 11,8 százalékkal csökkent az ipari termelés

Cikk:

Tavaly decemberben 11,8  százalékkal csökkent az ipari termelés novemberhez képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított előzetes adatok szerint, a termelés volumene 2010 egészében 10,5 százalékkal volt magasabb, mint 2009-ben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes számok alapján.

Decemberben az ipari termelés volumene 2009 decemberéhez képest 6 százalékkal nőtt a munkanaphatástól megtisztított és 8,5 százalékkal a kiigazítatlan index szerint. Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest 14,5 százalékkal nőtt 2010 novemberében a munkanaphatástól megtisztított index és a kiigazítatlan index szerint egyaránt, míg 2010 tizenegy hónapjában 10,5 százalékkal volt magasabb a termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Októberhez viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index novemberben 4,3 százalékkal emelkedett. Novemberben a jelentős éves bővülés elsősorban az exportértékesítés növekedésének volt köszönhető: a munkanappal kiigazított adatok szerint novemberben 20,7 százalékkal nőtt az exportértékesítés, miközben a belföldi eladások 4,9 százalékkal csökkentek az előző év novemberéhez képest.

Ugrás vissza Ugrás vissza...