Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyarországon jön létre az UNICEF szolgáltató központja

Létrehozva: 2015. február 17.
Módosítás: 2015. február 17.
Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az ENSZ úgy döntött, hogy Magyarországon jön létre az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) szolgáltató központja - nyilatkozta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára
Az államtitkár kiemelte: a fél évvel ezelőtt kiírt pályázatra húsz jelentkező volt, aztán három város maradt, végül Budapest Prága és Kuala Lumpur előtt nyerte el a lehetőséget. A szervezet központja a Wesselényi utcában lesz, várhatóan 350-en dolgoznak majd ott, a foglalkoztatottak 85 százaléka magyar lesz - közölte.
 
Mikola István hangsúlyozta: Magyarország büszke arra, hogy ennek a fontos szervezetnek a központját itt helyezik el, hiszen az UNICEF a gyermekekért és a családokért áll ki, és a magyar kormány is elkötelezett a gyermekek és családok védelme mellett. Az UNICEF nagy múltú és jelentős szervezet, 1946-ban jött létre, alapvetően a gyermekek jogai, egészsége és a családok jólléte felett őrködik. Magyarország évi 25 millió forinttal járul hozzá a szervezet működéséhez - tette hozzá.
 
Az államtitkár arra is kitért, hogy egy meglévő épületbe költözik az UNICEF, de jelentős átalakításra van szükség, és a szükséges feltételek megteremtése komoly költséggel jár. Még ebben az évben elkezdődik az érdemi munka, hogy az UNICEF megkezdhesse tevékenységét a budapesti központban. A szervezet budapesti irodája is beköltözik majd a központba. Mikola István meglátása szerint elsősorban Magyarország jó elhelyezkedése és a fővárosban kínált központi helyszín győzhette meg a világszervezetet, hogy Budapest mellett döntsenek. 
 

 
A Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapját (UNICEF) az ENSZ közgyűlése azért hozta létre, hogy segítsen a második világháború utáni Európában azokon a gyermekeken, akik átélték a háború borzalmait. Az UNICEF célja a gyermekek és az ifjúság egészségügyi, táplálkozási, szociális gondoskodási, oktatási és szakképzés helyzetének javítása. A szervezet tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.
Ugrás vissza Ugrás vissza...