Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közel 2,5 milliárd kulturális turizmusra

Cikk:

A kulturális turizmus fejlesztéséről írt alá tárcaközi megállapodást pénteken Görgey Gábor kulturális miniszter és Kiss Péter, a kancellária vezetője. A pályázatok összértéke megközelíti a 2,4 milliárd forintot.

Közös támogatási keretet hoz létre a kulturális turizmus fejlesztésére a Miniszterelnöki Hivatal Turisztikai Államtitkársága és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM). Az idei évre szóló pályázatok összértéke közel 2,2 milliárd forint. Kiss Péter kancelláriaminiszter kérdésünkre elmondta: napokon vagy heteken belül megjelennek az erről szóló kiírások.

Látogatóbarát múzeumok

A múzeumok "látogatóbarát tevékenységének fejlesztésére" 220 millió forintot szánnak. Ennek keretén belül azt szeretnék elérni, hogy az intézmények olyan élményelemekkel bővítsék programkínálatukat, amelyekkel vonzóbbá tehetik kínálatukat.

Emellett azt kívánják elérni, hogy kávézók, ajándékboltok, pihenőhelyek kialakításával javuljon a szolgáltatások színvonala. Ugyanebből a keretből finanszíroznák a múzeumi marketinget és a biztonságtechnikai fejlesztéseket is.

Tematikus útvonalak

Nyolcvanmilliót forintot fordítanak idén a tematikus kulturális útvonalak fejlesztésére. A NKÖM szándékai szerint "csomaggá" alakítják a különböző helyszínek látványosságait, idegenforgalmi szolgáltatásait és kulturális programjait. Ez a pályázat elsősorban infrastrukturális jellegű beruházásokat és marketingcélokat támogat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...