Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fél év hosszabbítás a lakáshitel-támogatási programnak

Cikk:

Az Európai Bizottság úgy ítélte meg, hogy a támogatás szociális jellegű, jól körülhatárolt közös célokat szolgál, és alig okoz versenytorzulást. Az EP jóváhagyásával a program a jövő év végéig folytatódhat Magyarországon.

Jóváhagyta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási program féléves meghosszabbítását, a program célja a jelenlegi gazdasági visszaesés által sújtott lakástulajdonosok támogatása. A jóváhagyás nyomán a program a jövő év végéig folytatódhat. A program értelmében a magyar állam úgynevezett áthidaló kölcsönökre vállal kezességet, amelyekből a tulajdonosok - legfeljebb két éven keresztül - az eredeti lakáscélú kölcsön havi részleteinek egy részét törleszthetik.
 
Brüsszel megállapította, hogy a program jól körülhatárolt közös célok megvalósítására szolgál, és a versenytorzulás mértéke korlátozott. Szociális jellegű támogatásról van szó, amely megkülönböztetéstől mentesen illeti azokat a háztartásokat és egyéneket, akiket a bevétel jelentős csökkenése és otthonuk elvesztésének kockázata sújt a válság miatt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...