Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az állam garanciavállalással segíti a lakáshiteleseket

Létrehozva: 2009. február 4.
Módosítás: 2009. február 4.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az állam átmeneti időre garanciavállalással segíti azokat, akik lakáshitelt vettek fel, majd a válság miatt, önhibájukon kívül, elvesztették munkahelyüket - jelentette be Daróczi Dávid a kormányülést követő sajtótájékoztatón.

A  kormányszóvivő elmondta: az állam - maximum 2 évig - kész garanciát vállalni a csökkentett összegű hitelrészre azoknak az esetében, akik fizetési könnyítést kérnek a bankoktól. A kabinet egyeztetést kezd a bankok képviselőivel erről a javaslatról, hogy a jövő héten megszülethessenek a szükséges döntések.

A konstrukció részleteit a kormány a bankokkal egyeztetve jövő szerdáig dolgozza ki, jelenleg még a javaslat egyetlen részlete sem nyilvános, így az sem, hogy az állami garanciát egy alapon vagy egy cégen keresztül biztosítják. A konstrukció a tervek szerint minden 2008. szeptember 1-je előtt felvett lakáshitelre vonatkozik majd. A kormányszóvivő hozzátette: a devizahitelesek megsegítésére a kormány meghosszabbítja a bankokkal kötött korábbi egyezségét is, miszerint az autóra vagy lakásra felvett devizahitelek a jövőben is költségek nélkül átválthatóak lesznek forinthitelre. Ezen konstrukció meghosszabbításának részleteit is a jövő héten dolgozza ki a kormány.

Daróczi Dávid emlékeztetett: a teljes hazai hitelállomány 60 százaléka devizahitel, amelyből a lakáshitelek 2.200 milliárd forintot, azaz a GDP 9 százalékának megfelelő összeget tesznek ki.

Ugrás vissza Ugrás vissza...